Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbaas: 'Ongeluk met Shake komt door fabrikant'

30-03-2016, 01.11 uur

Wie is er schuldig aan het ongeluk met de kermisattractie Shake, waarbij afgelopen zondag twee personen gewond raakten? De eigenaar van de attractie wast zijn handen in onschuld. Volgens hem is het incident te wijten aan nalatigheid van de fabrikant.

Op de kermis in het Belgische Kortrijk brak zondagavond een karretje van de Shake & Roll af. Dat kwam niet door slecht onderhoud of onoplettendheid, zegt exploitant Philippe Lainez. "Er was een probleem met de lagerbehuizing", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "In principe is dit een fout van de fabrikant." De molen werd in 1994 gebouwd door de Nederlandse firma Mondial uit Heerenveen.

Lainez voelt zichzelf eerder een slachtoffer dan een dader. "Wat begin je daartegen als kleine ondernemer? Je kan het vergelijken met een auto die je aankoopt. Je verwacht dat hij in orde is." Bij een technische controle in januari zou de Shake nog goedgekeurd zijn.

De kermisbaas uit ook felle kritiek op sommige bezoekers. "Voor toeschouwers was filmen met de smartphone blijkbaar belangrijker dan hulp bieden", klaagt hij. De twee slachtoffers maken het goed. Ze zijn maandagochtend ontslagen uit het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat de attractie in het weekend weer opengaat, na een grondige veiligheidscheck.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be