Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ripley's Believe It or Not! Amsterdam

Amsterdammers fel tegen komst van nieuwe attractie op de Dam

30-03-2016, 07.00 uur

Amsterdam krijgt er dit voorjaar een nieuwe toeristische attractie bij, maar daar is niet iedereen even blij mee. Bewoners van de binnenstad vrezen voor overlast door de komst van 'Ripley's Believe It or Not!', een interactief museum dat veel wegheeft van een pretpark.

Ripley's verwacht zo'n 300.000 bezoekers per jaar. Dat is tegen het zere been van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB). "Wij willen geen pretparkachtige dingen in de binnenstad en ook niet nog meer bezoekers in het centrum", vertelt een woordvoerder in De Telegraaf.

De uitgang van Ripley's komt te liggen bij de Damstraat, de drukste toeristenstraat van de stad. "Dat kruispunt dreigt met die extra toeristenstroom nog drukker te worden", meent de VVAB. "Dat kan bijna niet goed gaan. Hier moeten we echt wat aan doen."

Bij Ripley's houden ze rekening met de drukte in de stad, zegt een voorlichtster. De ingang van het vier verdiepingen tellende rariteitenkabinet komt op de eerste etage. En er zijn maatregelen genomen om geluidsoverlast tegen te gaan. De vergunning die door de gemeente werd afgegeven, is in ieder geval in orde.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ripley's Believe It or Not! Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be