Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The Big Sheep

Gillen verboden in nieuwe achtbaan

29-03-2016, 20.41 uur

Wie graag keihard gilt in de achtbaan, kan deze attractie beter overslaan. Een pretpark in Engeland eist dat bezoekers niet schreeuwen in een nieuwe rollercoaster. De directie wil klagende buurtbewoners te vriend houden.

Passagiers van de vierhonderd meter lange familie-achtbaan The Big One in pretpark Big Sheep moeten hun kaken stijf op elkaar houden. De ride ging afgelopen vrijdag open. Bij de ingang staat een bord met de tekst: "Wij waarderen onze buren. Alsjeblieft niet gillen of schreeuwen!"

Omwonenden protesteren al jaren tegen de komst van de attractie. De afgelopen vijf jaar hebben ze alle mogelijke middelen ingezet om de bouw van de coaster te dwarsbomen. Het geschreeuw van bezoekers zou volgens hen "te indringerig" zijn. Er zijn ter compensatie geluidsschermen neergezet.

Andy Hine van de Britse Roller Coaster Club denkt niet dat het gilverbod gaat werken. "Achtbanen zorgen voor opwinding, adrenaline en angst", reageert hij. "Bij die reacties horen nu eenmaal gelach, gegil en geschreeuw."



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be