Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland vervangt 3D-bioscoop door nieuwe attractie 'Brain Trip'

28-03-2016, 15.17 uur

Walibi Holland opent volgend jaar een nieuwe attractie met de werktitel 'Brain Trip'. De nieuwigheid wordt gebouwd in het complex van 3D-bioscoop Club Psyke, bevestigen ingewijden aan Looopings. De 3D-film in het theater is dit jaar voor het laatst te zien.

De titel Brain Trip doet vermoeden dat bezoekers een hallucinerende trip met psychedelische effecten te wachten staat. Dat doet denken aan het thema van de nieuwe achtbaan Lost Gravity. Beide attracties liggen in hetzelfde gebied; de Zero Zone.

Vorig jaar beloofde directrice Mascha van Till al dat Walibi in 2017 "een attractie met veel thrill" zou openen. Onlangs voegde ze daaraan toe: "Het wordt een project van een ander kaliber. Je gaat iets ervaren." Volgens Van Till komen er geen virtualreality-brillen aan te pas.

De 3D-film in Club Psyke, geïntroduceerd in 2012, draait om mascotte Walibi en zijn vrienden. Het pretpark wil eigenlijk van de figuren af. "Zolang je in Sinterklaas gelooft, geloof je in mascottes", vertelt Van Till in een interview met website Themeparkfreaks. "Onze bezoekers zijn hierin niet geïnteresseerd en ze gaan al helemaal niet zitten voor een show."

Bij de opening in 2012 was Van Till nog enthousiast over de driedimensionale "experience". "De attractie past in de belevingswereld die wij voor onze bezoekers creëren", zei ze toen. "Daarmee zorgt het voor een uitbreiding van Walibi als merk."

Vorig jaar werd de productie vervangen door een nieuwe film. Dit jaar is de originele film Rokken Roll weer te zien. Een korte interactieve poppenshow voorafgaand aan de 3D-voorstelling is al geschrapt.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be