Bobbejaanland

Nieuwe virtualreality-achtbaan Bobbejaanland zorgt voor lange wachttijden

26-03-2016, 21:43 uur | ReactiesFoto: Foto GJ

Bobbejaanland heeft vandaag de nieuwe virtualreality-achtbaan Mount Mara gepresenteerd aan het publiek. Bij de bestaande rollercoaster Revolution krijgen passagiers voortaan speciale virtualreality-brillen op, waarmee ze zich wanen in de jungle. De nieuwigheid zorgt wel voor lange wachttijden.

Ondanks dat het vandaag niet al te druk was in 't Plezantste Land, stonden nieuwsgierige 'expeditieleden' drie kwartier tot een uur in de rij. Het uitdelen en ophalen van de brillen neemt steeds bijna tien minuten in beslag. Bovendien is de capaciteit van de attractie fors verlaagd. Bezoekers zitten nu in hun eentje in een karretje, in plaats van met twee personen.


ZIE OOK: Nieuw in Bobbejaanland: escape room en virtualreality-achtbaan

In Mount Mara gaan bezoekers op jungle-expeditie naar Zuidoost-Azië, waar een vulkaan op uitbarsten staat. Inzittenden krijgen het gevoel dat ze met een quad tussen de rotsen rijden. De attractie borduurt voort op het thema van de naastgelegen simulator The Forbidden Caves, die vorig jaar werd geopend.

Vanmiddag werd rond 16.00 uur alweer afgestapt van de virtualreality-brillen. Er zouden problemen zijn met de batterijen van de apparaten. Bobbejaanland heeft nog even de tijd om de kinderziektes te verhelpen. Op 30 april is de officiële opening.ZIE OOK: Bobbejaanland terug naar 1989: overdekte achtbaan Revolution opgeknapt

Reacties