Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Lanceerachtbaan Booster Bike in Toverland maandenlang dicht

25-03-2016, 16:22 uur | Reacties

Toverland knapt de lanceerachtbaan Booster Bike op. De rollercoaster in het Limburgse attractiepark blijft naar verwachting tot begin juni gesloten voor een grondige onderhoudsbeurt. "We gaan de komende maanden bijna alle techniek vernieuwen", zegt een woordvoerder.

"Hij voelt straks weer als nieuw, met veel minder storingen." Voor de renovatie wordt onder meer fabrikant Vekoma ingeschakeld. Men focust op het lanceermechanisme en de electronica. De baan zelf, de karretjes en het thema blijven ongewijzigd.

ZIE OOK: Meisje (9) bekneld na ritje in achtbaan Toverland

Toverland baalt dat de achtbaan het hele voorjaar gesloten is. "Het komt eigenlijk altijd ongelegen, want het is een belangrijke attractie." Toch koos men ervoor om het onderhoud niet in de winter te plannen. "In de wintermaanden is ons attractieaanbod al kleiner. Dan kun je zo'n ride echt niet missen."

De 15 meter hoge Booster Bike, geopend in 2004, wordt door Toverland omschreven als "een pittige motorachtbaan". Passagiers zitten voorovergebogen op motoren terwijl ze met 75 kilometer per uur worden afgeschoten. Een ritje duurt iets meer dan een minuut.

ZIE OOK: Toverland wacht op onderdelen voor kapotte attracties

Reacties
Bijdrage