Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Julianatoren

Julianatoren opent deuren van vernieuwd showtheater

25-03-2016, 21.58 uur

De Julianatoren heeft een slimme truc bedacht om dit jaar toch theatershows aan te kunnen bieden. Boze buurtbewoners hadden ervoor gezorgd dat het Apeldoornse pretpark een grote circustent moest afbreken. "Maar het is voor mij ondenkbaar om geen voorstellingen in het park te hebben", zegt directeur Jeroen Buter.

Een maand geleden kreeg hij te horen dat hij de circustent niet mocht opbouwen. Daarom werd in een paar weken tijd iets nieuws bedacht. "We hebben besloten om een oud theater met een nostalgische poppenshow helemaal om te bouwen." Alle muren, decorstukken en bankjes zijn uit de zaal verwijderd.

"Vervolgens zijn we helemaal opnieuw begonnen met inrichten. We waren er dag en nacht mee bezig." De race tegen de klok kwam deze week tot een goed einde. Buter: "We hebben het gehaald. Op dit moment zijn de repetities bezig." Er zijn vijfhonderd zitplaatsen.

Morgen gaat de Julianatoren weer open, zondag is de eerste show in het nieuwe theater. Buter is blij met de tijdelijke oplossing. "Dit was voor nu de enige mogelijkheid."Meer Julianatoren
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be