Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Proefversie van nieuwe RollerCoaster Tycoon deze maand beschikbaar

25-03-2016, 13.57 uur

Eindelijk weten we wanneer RollerCoaster Tycoon World voor het eerst te spelen is. Het langverwachte nieuwe deel in de beroemde RollerCoaster Tycoon-reeks komt eind deze maand uit. Het gaat om een proefversie die nog niet helemaal af is. De prijs: 49,99 euro.

Dat heeft uitgever Atari bekendgemaakt. Enkele belangrijke onderdelen moeten nog afgemaakt worden. Spelers kopen dus een spel dat nog niet af is. "Er zijn nog veel functionaliteiten die we de komende tijd willen toevoegen", luidt de verklaring.

Eigenlijk zou de game begin december vorig jaar verschijnen, maar toen werd de release uitgesteld. "We willen een product afleveren dat zich kan meten met de vorige RollerCoaster Tycoon-delen", zeiden de makers toen. De ontwikkeling van het spel verliep allesbehalve vlekkeloos. Er werd drie keer van studio gewisseld. Op social media uitten gamefanaten regelmatig zware kritiek op de kwaliteit van de graphics.

RollerCoaster Tycoon World concurreert met Planet Coaster, een vergelijkbare pretparksimulator. Daarvan kwam eerder deze week een eerste testversie uit.

Meer games
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be