Nieuws

Terreurdreiging: tassencontrole in Walibi Holland en Walibi Belgium

26-03-2016, 19:07 uur | Reacties

De Walibi-pretparken nemen extra veiligheidsmaatregelen vanwege de terreurdreiging. In zowel Walibi Holland als Walibi Belgium worden de tassen van alle bezoekers voortaan handmatig gecontroleerd door medewerkers. Hetzelfde geldt voor het Belgische pretpark Bellewaerde.

Alle drie de parken zijn onderdeel van hetzelfde Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes. "Het is niet meer dan normaal dat er gezien de recente gebeurtenissen ook bij attractieparken een versterkte controle wordt uitgevoerd", zegt een voorlichter van het Belgische Walibi-park. "Een bagagecheck maakt deel uit van deze bijzondere maatregelen."


ZIE OOK: Belgische attracties dicht vanwege aanslagen Brussel

Na de aanslagen in Brussel bleef zwemparadijs Aqualibi bij Walibi Belgium enkele dagen gesloten. Dat gebeurde "uit solidariteit met de slachtoffers". Bellewaerde benadrukt dat er geen sprake is van een concrete dreiging. "Het park is niet bekend als mogelijk doelwit."

Een woordvoerder van Walibi Holland liet in december al weten dat het veiligheidsplan zou worden aangescherpt. Toen kon men nog geen details geven over de precieze maatregelen. Tot nu toe werd bagage alleen gecheckt tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in oktober.

Eerder werden al tassencontroles ingevoerd bij onder meer Bobbejaanland, Plopsaland, Phantasialand en Disneyland Paris.

ZIE OOK: Walibi Holland scherpt veiligheidsplan aan vanwege terrorismedreiging

Reacties