Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Terreurdreiging: tassencontrole in Walibi Holland en Walibi Belgium

26-03-2016, 19.07 uur

De Walibi-pretparken nemen extra veiligheidsmaatregelen vanwege de terreurdreiging. In zowel Walibi Holland als Walibi Belgium worden de tassen van alle bezoekers voortaan handmatig gecontroleerd door medewerkers. Hetzelfde geldt voor het Belgische pretpark Bellewaerde.

Alle drie de parken zijn onderdeel van hetzelfde Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes. "Het is niet meer dan normaal dat er gezien de recente gebeurtenissen ook bij attractieparken een versterkte controle wordt uitgevoerd", zegt een voorlichter van het Belgische Walibi-park. "Een bagagecheck maakt deel uit van deze bijzondere maatregelen."

Na de aanslagen in Brussel bleef zwemparadijs Aqualibi bij Walibi Belgium enkele dagen gesloten. Dat gebeurde "uit solidariteit met de slachtoffers". Bellewaerde benadrukt dat er geen sprake is van een concrete dreiging. "Het park is niet bekend als mogelijk doelwit."

Een woordvoerder van Walibi Holland liet in december al weten dat het veiligheidsplan zou worden aangescherpt. Toen kon men nog geen details geven over de precieze maatregelen. Tot nu toe werd bagage alleen gecheckt tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in oktober.

Eerder werden al tassencontroles ingevoerd bij onder meer Bobbejaanland, Plopsaland, Phantasialand en Disneyland Paris.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be