Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Britten kwaad op Frans pretpark vanwege peperdure ring

23-03-2016, 16.18 uur

Het Franse pretpark Puy du Fou is verwikkeld in een juridisch gevecht met Groot-Brittannië. Aanleiding is de aankoop van een peperdure ring die van de legendarische vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc zou zijn geweest. De Britse overheid wil niet dat het pretpark de ring in zijn bezit krijgt.

Puy du Fou heeft bijna 380.000 euro betaald voor het historische hebbedingetje, dat in 1431 als oorlogsbuit werd meegenomen van Frankrijk naar Engeland. De Britse overheid heeft echter een advocaat op de zaak gezet, omdat de ring van "groot nationaal belang" zou zijn.

Er zou speciale toestemming voor nodig zijn geweest om het sieraad naar een ander land te vervoeren. Dus moet de ring terug naar Engeland, vinden ze in Londen, zodat een Britse koper de kans krijgt om mee te bieden op de ring.

Puy du Fou peinst er echter niet over om de ring terug te sturen. "Dat is absoluut ondenkbaar", reageert directeur Nicolas de Villier van het middeleeuwse themapark. Hij noemt het verzoek van de Britse overheid "diep traumatisch voor Frankrijk".

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be