Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Doolhof Efteling moet toegankelijk worden voor rolstoelers'

15-03-2016, 12.15 uur

De Efteling moet ervoor zorgen dat meer attracties toegankelijk worden voor invaliden. Dat schrijft Nikki Urselman‎ in een open brief op Facebook. Ze wil dat onder andere het doolhof aangepast wordt voor mensen in een rolstoel.

Urselman‎ bezocht het attractiepark met "rolstoelafhankelijke cliënten". "Ik vind het érg jammer dat er weinig attracties zijn waar ze in kunnen", schrijft ze. Ze noemt Carnaval Festival, de Gondoletta en Droomvlucht als voorbeelden. "En het doolhof waar alleen mobiele kleine kinderen in kunnen."

Officieel zijn Carnaval Festival en de Gondoletta wel geschikt voor invaliden, mits bezoekers in staat zijn om uit hun rolstoel te komen. Dat lukt de cliënten van Urselman niet. "Maak gewoon een karretje waar je een rolstoel in kunt rijden", luidt haar oplossing.

De Efteling wijst er in een antwoord op dat dit in veel gevallen voor problemen zou zorgen bij eventuele calamiteiten of evacuaties, maar daar heeft de klaagster geen boodschap aan. "De Efteling verdient genoeg, waarom investeren in een hoop nieuwe dure attracties en niet hierin?" Pas dan is het volgens haar weer "aantrekkelijk om te komen".

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be