Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Openbaar Ministerie: 'dolfijnrukker' in Dolfinarium Harderwijk niet strafbaar

11-03-2016, 17.23 uur | Reacties

Dat het Dolfinarium Harderwijk dolfijnen seksueel bevredigt, is niet strafbaar. Tot die conclusie komt het Openbaar Ministerie na een feitenonderzoek. Eerder deze week werd aangifte gedaan tegen het zeedierenpark vanwege ontucht met dieren.

Leonie Vestering, provinciaal fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en oud-directeur van dierenrechtenorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit, was naar de politie gestapt na een uitzending van tv-programma Rambam. Daarin kwamen beelden voorbij van de inmiddels beruchte 'dolfijnrukker'.

Volgens het OM worden de seksuele handelingen verricht door een wetenschapper in het kader van sperma-afgifte voor een fokprogramma. "Er is hier geen sprake van ontuchtige handelingen en er zal geen verder strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld", aldus het OM.

Meer Dolfinarium
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be