Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uitkijktoren Pagode in de Efteling na zes maanden weer geopend

11-03-2016, 10.59 uurBeeld: @cindy_ve

Na ruim zes maanden gaat uitkijktoren Pagode in de Efteling vandaag weer open. De beroemde in het oog springende attractie heropent vanochtend voor bezoekers. Sinds 7 september 2015 stond de 'vliegende tempel' aan de grond vanwege hardnekkige technische problemen.

Dat was niet voor het eerst: de afgelopen jaren werd de 45 meter hoge Pagode vaak getroffen door storingen en defecten. Tot nu toe zorgden technici steeds voor een tijdelijke oplossing.

"Omdat we willen dat de Pagode nog minstens een paar decennia meegaat, gaan we de komende maanden op zoek naar een structurele oplossing", zei een woordvoerster in september. Dat gebeurde in overleg met fabrikant Intamin. Vanaf januari vonden er geregeld testvluchten plaats.

Efteling-fans zijn in hun nopjes met de langverwachte heropening. Vanuit de Pagode kunnen zij de bouw van de nieuwe attractie Symbolica goed volgen.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be