Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Aangifte tegen Dolfinarium Harderwijk wegens 'dolfijnrukken'

09-03-2016, 16.32 uur

Er is aangifte gedaan tegen het Dolfinarium Harderwijk wegens ontucht met dieren. In tv-programma Rambam was afgelopen week te zien hoe een medewerker van het park een dolfijn seksueel bevredigde. Op social media werd het personeelslid al snel 'dolfijnrukker' genoemd.

De politie is een onderzoek gestart na een aangifte van Leonie Vestering, provinciaal fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en oud-directeur van dierenrechtenorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit. Ze roept anderen op om ook aangifte te doen.

De beelden van het voorval werden stiekem gemaakt met behulp van een verborgen camera. Het Dolfinarium heeft laten weten dat de dieren "sperma moeten leren afgeven" voor een Europees fokprogramma. Een woordvoerder zei eerder dat er helemaal niet aan kunstmatige inseminatie gedaan werd. Later beweerde men dat de handeling nodig was om dolfijnen te "ontstressen".



Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be