Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Klassieke RollerCoaster Tycoon 2 binnenkort ook op smartphones

07-03-2016, 21.43 uur

RollerCoaster Tycoon 2 spelen op het toilet? Over een tijdje kan het. Het epische pretparkspel uit 2002 is binnenkort ook te downloaden op je smartphone. Bedenker Chris Sawyer werkt aan een mobiele versie van de game.

Dat vertelt hij in een interview met de website Eurogamer. "Geen makkelijke opgave, aangezien het oorspronkelijke spel is geschreven in een computercode die alleen op pc's werkt." Sawyer wil ervoor zorgen dat de mobiele RCT2 "zeer trouw aan het origineel blijft". Wanneer de game uitkomt, is niet bekend.

Volgens de maker zit er een grote kloof tussen RollerCoaster Tycoon 2 en RollerCoaster Tycoon 3. "De klassieke versie heeft een uniek uiterlijk en een simplistische besturing. Dat past prima op mobieltjes." Eerder maakte Sawyer al een mobiele versie van zijn andere succesnummer, Transport Tycoon.

In 2014 verscheen RollerCoaster Tycoon 4 voor iPhones, een moderne variant die niet door Sawyer werd ontwikkeld. Spelers klaagden dat het spel onrealistisch en commercieel overkwam.

Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be