Efteling

1500 mensen melden zich aan voor Facebook-evenement 'Karpervissen in de Efteling'

08-03-2016, 08.50 uur | Reacties

Wat begon als een melige grap, neemt nu serieuze proporties aan. 1500 mensen hebben zich op Facebook aangemeld voor het niet-bestaande evenement 'Karpervissen in de Efteling', dat vanmiddag plaats zou vinden. Nog eens 4100 personen geven aan "geïnteresseerd" te zijn.

De uit de hand gelopen grap komt uit de koker van John Zijlstra uit Ridderkerk, die de Facebook-happening een paar maanden geleden voor de lol aanmaakte. Uit de reacties blijkt echter dat veel "deelnemers" er heilig in geloven dat er vandaag echt gevist gaat worden in Kaatsheuvel.


ZIE OOK: Bezoekers Duinrell kunnen gaan vissen op karpers

"Wat zijn de kosten om mee te doen eigenlijk?", vraagt ene Robert van Erp bloedserieus. "Ik kan het nergens vinden." Wesley Gabi wil weten "hoe of wat de bedoeling is die dag". En een ander vraagt zich af of het hebben van een visvergunning noodzakelijk is.

Wie toch naar karpers wil vissen in een pretpark, kan daarvoor terecht in Duinrell. Daarvoor werd een speciale Duinrell-visvergunning in het leven geroepen. Er zijn overigens wel degelijk karpers te vinden in de Efteling. Achter wildwaterbaan Piraña ligt een heuse Karpervijver.

ZIE OOK: Efteling-feestje op Amsterdam Centraal valt in het water

Reacties