Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

1500 mensen melden zich aan voor Facebook-evenement 'Karpervissen in de Efteling'

08-03-2016, 08.50 uur

Wat begon als een melige grap, neemt nu serieuze proporties aan. 1500 mensen hebben zich op Facebook aangemeld voor het niet-bestaande evenement 'Karpervissen in de Efteling', dat vanmiddag plaats zou vinden. Nog eens 4100 personen geven aan "geïnteresseerd" te zijn.

De uit de hand gelopen grap komt uit de koker van John Zijlstra uit Ridderkerk, die de Facebook-happening een paar maanden geleden voor de lol aanmaakte. Uit de reacties blijkt echter dat veel "deelnemers" er heilig in geloven dat er vandaag echt gevist gaat worden in Kaatsheuvel.

"Wat zijn de kosten om mee te doen eigenlijk?", vraagt ene Robert van Erp bloedserieus. "Ik kan het nergens vinden." Wesley Gabi wil weten "hoe of wat de bedoeling is die dag". En een ander vraagt zich af of het hebben van een visvergunning noodzakelijk is.

Wie toch naar karpers wil vissen in een pretpark, kan daarvoor terecht in Duinrell. Daarvoor werd een speciale Duinrell-visvergunning in het leven geroepen. Er zijn overigens wel degelijk karpers te vinden in de Efteling. Achter wildwaterbaan Piraña ligt een heuse Karpervijver.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be