Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Pretpark betaalt 380.000 euro voor middeleeuwse ring

06-03-2016, 16.06 uur

Het historische Franse pretpark Puy du Fou heeft een bijzonder sieraad in huis gehaald. Op een veiling werd bijna 380.000 euro betaald voor een ring van Jeanne d'Arc, een Franse nationale heldin die in de vijftiende eeuw tegen de Engelsen vocht.

Na zeshonderd jaar keert de ring terug naar Frankrijk. Puy du Fou-directeur Nicolas de Villiers spreekt over een "zeer symbolische glorieuze terugkeer van een Franse schat". Later deze maand wordt het bijzondere voorwerp tentoongesteld in het pretpark.

Volgens de overlevering stond Jeanne d'Arc haar ring af aan de Engelsen op de avond van haar executie in 1431. De ring werd te koop aangeboden door de zoon van een Franse arts die in de Tweede Wereldoorlog naar Engeland kwam. Hij betaalde er in 1947 iets meer dan 200 euro voor.

Puy du Fou is na Disneyland Paris het best bezochte pretpark van Frankrijk. In plaats van achtbanen en andere mechanische rides draait een bezoek om spectaculaire theatervoorstellingen en walkthrough-attracties.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be