Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult nieuw interactief sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos

23-03-2016, 22.34 uur

De Efteling is een bewoner rijker. Pinokkio heeft zijn intrek genomen in het Sprookjesbos. Vanaf donderdag komen bezoekers de houten pop tegen tussen Roodkapje en de Rode Schoentjes. Genodigden en fans mochten vandaag alvast een kijkje nemen.

Het 2 miljoen euro kostende sprookje bestaat uit drie verschillende taferelen: de verlaten werkplaats van poppenmaker Geppetto, een sluwe vos en kat die op zoek zijn naar Pinokkio en een grote vijver met een monstervis, waar de beroemde houten pop uiteindelijk verschijnt.

Er zijn meerdere interactieve onderdelen. Opvallend is verder dat er geen tekst wordt voorgelezen: bezoekers lopen als het ware door het verhaal heen. Ook bijzonder is het gebruik van geureffecten. Pinokkio, ontworpen door Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani, is het 29e sprookje in het Sprookjesbos.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be