Alton Towers Resort

Negen maanden na het ongeluk: achtbaan The Smiler mateloos populair

19-03-2016, 21:01 uur | ReactiesFoto: @TowersStreet

Thrillseekers laten zich niet afschrikken door het ongeluk met achtbaan The Smiler in pretpark Alton Towers. Op de dag dat de veelbesproken rollercoaster voor het eerst in negen maanden weer openging, stonden er lange rijen.

De wachttijd voor The Smiler liep op tot anderhalf uur. Daarmee was het in één klap de populairste attractie in het hele park. Toen 's ochtends het eerste karretje ging rijden, klonk er een luid applaus vanuit de wachtende menigte. Op social media verschenen meerdere foto's van fans die selfies namen voor de ingang van de ride.


ZIE OOK: Horrorachtbaan The Smiler volgend jaar weer open, ongeluk veroorzaakt door 'menselijke fout'

Vijf passagiers raakten zwaargewond toen in juni vorig jaar twee karretjes bovenop elkaar botsten. De betrokkenen zijn niet blij met de heropening. Vicky Balch, die een been kwijtraakte door de crash, noemt de beslissing "ongepast en ongevoelig". "Ze verdienen geld over de rug van de slachtoffers." Joe Pugh: "Het is pijnlijk om te zien. Als het aan mij lag, was de achtbaan permanent gesloten."

Het incident werd veroorzaakt door een menselijke fout. Er werden geen technische of mechanische gebreken aangetroffen. Inmiddels zijn de veiligheidsprocedures aangescherpt, zegt een woordvoerster. Medewerkers hebben extra training gehad. Over een maand begint de rechtszaak tegen parkeigenaar Merlin Entertainments.

The Smiler is de achtbaan met de meeste inversies ter wereld. De dertig meter hoge coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer, geopend in 2013, gaat maar liefst veertien keer over de kop. De topsnelheid is 85 kilometer per uur.

ZIE OOK: Engels pretpark aangeklaagd vanwege achtbaanongeluk

Reacties