Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zelf een pretpark beginnen? 'Doe het niet!'

05-03-2016, 14.50 uur

Wie droomt er niet van om zelf een pretpark te beginnen? De afgelopen jaren werd het ene na het andere plan voor een nieuwe Nederlandse toeristentrekpleister gepresenteerd. Experts denken echter dat er in ons land helemaal geen plek is voor nóg een attractiepark.

"De markt is verzadigd", zegt Slagharen-directeur Wouter Dekkers vandaag in De Telegraaf. "Een pretpark beginnen is kapitaalintensief en risicovol. Dat beseffen ondernemers van buiten de branche niet. Zij denken er veel te opportunistisch over." Dekkers beschrijft hoe alle spelers uit dezelfde vijver moeten vissen, die niet groter wordt.

Ook recreatieadviseur Reinoud van Assendelft is sceptisch. Over het lanceren van een nieuw pretpark wordt veel te makkelijk gedacht, vindt hij. "Ik heb geleerd: je kunt pas spreken van een goed plan als het daadwerkelijk is uitgevoerd." Bovendien is het volgens hem een slecht idee om te veel in één keer te willen. Grote investeringen zijn "absoluut geen garantie voor succes".

Dat de Efteling het nog steeds goed doet, heeft volgens een woordvoerster te maken met een uitgekiende langetermijnstrategie. "Je zult ons nooit in één keer 100 miljoen zien investeren. Als we iets neerzetten, kijken we eerst of iets in de smaak valt en goed scoort. Dáárna pas het volgende project."

Ze denkt dat de miljoenen Efteling-bezoekers per jaar helemaal niet op zoek zijn naar het grootste of het meest vernieuwende. "Ze komen niet voor de modernste techniek, maar voor een attractie met een mooie uitstraling."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be