Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Spontane staking van boze kermisexploitanten: alle attracties dicht

03-03-2016, 11.17 uur

Pech voor bezoekers van de kermis in het Belgische Gent. Sinds gisteravond 18.00 uur staan alle attracties stil. Exploitanten staken uit protest tegen plannen van het stadsbestuur om de kermis ingrijpend te veranderen. Dertig kermisbazen zouden volgend jaar niet meer terug hoeven te komen.

Toen dat bekend werd, brak er een spontane staking uit. "En vandaag blijft de kermis ook zeker dicht", vertelt een woordvoerder van de 'foorkramers' aan Vlaamse media. "Er is veel ongerustheid. Iedereen is razend kwaad. Dit is onze broodwinning afnemen. Een donderslag bij heldere hemel."

Gent wil de kermis gevarieerder maken, waardoor veel drankkraampjes, eettententen en lunaparken moeten verdwijnen. Ook het spookhuis zou niet meer welkom zijn. Vandaag voeren de exploitanten actie bij het stadhuis.

De Halfvastenfoor in Gent is één van de grootste kermissen van België. Jaarlijks komen er vele duizenden bezoekers. Het evenement begon afgelopen zaterdag en zou tot 20 maart duren.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be