Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Concurrentie voor Disneyland: Chinezen plannen megapretpark bij Parijs

26-02-2016, 12.24 uur

Disneyland Paris moet oppassen. Een Chinese multinational heeft plannen voor de bouw van een gigantisch pretparkresort in de buurt van Parijs. Dat zou in de Franse stad Gonesse komen te liggen, op een half uur rijden van Disneyland.

De Chinese miljardair Wang Jianlin, baas van de Wanda Group, wil miljarden euro's steken in een nieuw themapark, een winkelcentrum, een waterpark, een skibaan en een hotelcomplex. Het project heeft de werktitel 'EuropaCity' meegekregen.

Een officiële bevestiging van de plannen wordt een dezer dagen verwacht. Wanda bezit nu al meerdere attractieparken in China, bioscoopketens in Amerika en een Spaanse voetbalclub. De bouw van EuropaCity zou in 2019 kunnen beginnen. Vijf jaar later staat de opening gepland.

De komst van het resort zou een enorme financiële klap kunnen betekenen voor het toch al noodlijdende Disneyland Paris, dat al jaren kampt met miljoenenverliezen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be