Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Amsterdam krijgt 'kermis van de toekomst' met speelautomaten en flipperkasten

27-02-2016, 22.03 uur

"De eerste stap naar de kermis van de toekomst." Zo wordt een tijdelijke spellenhal in Amsterdam omschreven. Ondernemers Frans Stuy en Serdar Tonkas toveren de Westergasfabriek in de hoofdstad volgende maand om tot een evenemententerrein met honderden speelautomaten, flipperkasten, airhockey-games en buitenattracties.

Daarmee is het de grootste arcadehal van Europa, beloven de initiatiefnemers. "De kermis wordt vaak geassocieerd met dure attracties en goedkope muziek", aldus Tonkas. "Wij willen de charme van de kermis van vroeger weer terugbrengen." In plaats van standaard kermismuziek kiest hij voor optredens van hippe dj's.

Naast gebruikelijke arcadegames zijn er ook bijzondere spellen te vinden, zoals een flipperkast aangestuurd door een piano en een negen meter hoge versie van tafelspel Jenga. Het evenement vindt zes dagen lang plaats in de weekenden van 11 en 18 maart. De toegang is gratis. Voor de automaten moet apart betaald worden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be