Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Ophef over 'dolfijnenselfie' in het Dolfinarium: 'Geen respect voor de dieren'

26-02-2016, 15.30 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk ligt onder vuur. Oud-medewerkers en dierenorganisaties vinden het schandalig dat bezoekers sinds kort tegen betaling op de foto kunnen met een dolfijn of zeeleeuw. "Het getuigt van bitter weinig respect voor de dieren", zegt voormalig manager Teun Dokter.

Op de foto gaan met een zeeleeuw kost 10 euro. Voor een selfie met een dolfijn moet 20 euro afgetikt worden. Het zeedierenpark werd ruim een jaar geleden overgenomen door de Spaanse parkengroep Aspro. De introductie van betaalde fotomomenten hoort bij het nieuwe beleid van de Spanjaarden.

Dat was vroeger ondenkbaar, vertellen ex-personeelsleden vandaag in de Stentor. Het park heeft zich tot nu toe altijd verzet tegen het beeld van een veredeld circus dat profiteert van dolfijnen die kunstjes doen. "Dit neigt naar schaamteloos geld verdienen over de rug van de dieren." Ook de Partij voor de Dieren is teleurgesteld.

Het Dolfinarium is zich van geen kwaad bewust. Volgens een woordvoerder ondervinden de dieren geen last van de fotomomenten. Ze zouden er bovendien niet toe gedwongen worden. Daarnaast geldt er een maximum aantal fotosessies per dag.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be