Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Ophef over 'dolfijnenselfie' in het Dolfinarium: 'Geen respect voor de dieren'

26-02-2016, 15.30 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk ligt onder vuur. Oud-medewerkers en dierenorganisaties vinden het schandalig dat bezoekers sinds kort tegen betaling op de foto kunnen met een dolfijn of zeeleeuw. "Het getuigt van bitter weinig respect voor de dieren", zegt een voormalig manager.

Op de foto gaan met een zeeleeuw kost 10 euro. Voor een selfie met een dolfijn moet 20 euro afgetikt worden. Het zeedierenpark werd ruim een jaar geleden overgenomen door de Spaanse parkengroep Aspro. De introductie van betaalde fotomomenten hoort bij het nieuwe beleid van de Spanjaarden.


ZIE OOK: Eigenaar Walibi doet Dolfinarium Harderwijk van de hand

Dat was vroeger ondenkbaar, vertellen ex-personeelsleden vandaag in de Stentor. Het park heeft zich tot nu toe altijd verzet tegen het beeld van een veredeld circus dat profiteert van dolfijnen die kunstjes doen. "Dit neigt naar schaamteloos geld verdienen over de rug van de dieren." Ook de Partij voor de Dieren is teleurgesteld.

Het Dolfinarium is zich van geen kwaad bewust. Volgens een woordvoerder ondervinden de dieren geen last van de fotomomenten. Ze zouden er bovendien niet toe gedwongen worden. Daarnaast geldt er een maximum aantal fotosessies per dag.

ZIE OOK: Twijfels over verkoop Dolfinarium: dierenpark lijdt al jaren verlies

Reacties