Alton Towers Resort

Engels pretpark aangeklaagd vanwege achtbaanongeluk

25-02-2016, 19:40 uur | Reacties

Het Engelse pretpark Alton Towers moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor het gruwelijke ongeluk met achtbaan The Smiler. De eigenaar van het park, het beursgenoteerde bedrijf Merlin Entertainments, is officieel aangeklaagd. Op 22 april begint de rechtszaak.

Vijf bezoekers raakten vorig jaar zwaargewond toen twee karretjes bovenop elkaar klapten. Twee vrouwen moesten een been laten amputeren. Drie anderen hadden last van onder meer een geklapte long en verbrijzelde knieën. Uit onderzoek blijkt dat de crash veroorzaakt is door een menselijke fout. Dit jaar gaat de beruchte attractie weer open.


ZIE OOK: Horrorachtbaan The Smiler volgend jaar weer open, ongeluk veroorzaakt door 'menselijke fout'

Een woordvoerder van de Health and Safety Executive laat weten: "Dit was een serieus incident met enorme gevolgen voor de vijf slachtoffers. We hebben een diepgravend onderzoek verricht en zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende bewijs is voor een vervolging."

Alton Towers bleef na het ongeval vier dagen lang gesloten. Sindsdien kampt het park met significant lagere bezoekersaantallen.

ZIE OOK: Slachtoffer achtbaanongeluk (18) doet haar verhaal: 'Het bot in mijn knie stak uit'

Reacties