Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark aangeklaagd vanwege achtbaanongeluk

25-02-2016, 19.40 uur

Het Engelse pretpark Alton Towers moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor het gruwelijke ongeluk met achtbaan The Smiler. De eigenaar van het park, het beursgenoteerde bedrijf Merlin Entertainments, is officieel aangeklaagd. Op 22 april begint de rechtszaak.

Vijf bezoekers raakten vorig jaar zwaargewond toen twee karretjes bovenop elkaar klapten. Twee vrouwen moesten een been laten amputeren. Drie anderen hadden last van onder meer een geklapte long en verbrijzelde knieën. Uit onderzoek blijkt dat de crash veroorzaakt is door een menselijke fout. Dit jaar gaat de beruchte attractie weer open.

Een woordvoerder van de Health and Safety Executive laat weten: "Dit was een serieus incident met enorme gevolgen voor de vijf slachtoffers. We hebben een diepgravend onderzoek verricht en zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende bewijs is voor een vervolging."

Alton Towers bleef na het ongeval vier dagen lang gesloten. Sindsdien kampt het park met significant lagere bezoekersaantallen.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be