Movie Park Germany

Nieuwe Walking Dead-attractie in Movie Park Germany

24-02-2016, 14:38 uur | Reacties

The Walking Dead komt naar Movie Park Germany. Het Duitse pretpark opent dit jaar een permanent spookhuis dat in het teken staat van de bloederige tv-serie. De horrorattractie wordt omschreven als "een unieke live-belevenis van meer dan zevenhonderd vierkante meter".

Echte acteurs en moderne schrikeffecten gaan bezoekers op de proef stellen. De attractie, die 'The Walking Dead Breakout' gaat heten, komt te liggen in Studio 7, een groot theater naast houten achtbaan Bandit. "De decors worden onder de tribunes gebouwd", legt directeur Thorsten Backhaus uit. "We kunnen de theaterzaal nog wel gewoon gebruiken."


ZIE OOK: Movie Park Germany bezuinigt show weg, theater blijft leeg

Een precieze openingsdatum is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt er een leeftijdgrens van 16 jaar gehanteerd. Bezoekers moeten wel bijbetalen voor de attractie. Een bezoek aan de zombiewereld gaat 5 euro per persoon kosten.

In zusterpark Parque de Atracciones (Spanje) staat een vergelijkbare attractie met de naam 'The Walking Dead Experience'. Movie Park werkt samen met tv-zenders AMC en FOX, die de serie uitzenden in respectievelijk Amerika en Duitsland. De afgelopen jaren was in het park tijdens Halloween al een kleinschalig Walking Dead-spookhuis te vinden.

The Walking Dead gaat over een groep mensen die probeert te overleven in een wereld vol zombies. Er zijn inmiddels zes seizoenen gemaakt. De serie wordt in 120 landen uitgezonden. In Nederland is de show te zien op zenders FOX en FOXlife.ZIE OOK: Welk pretpark koopt deze Walking Dead-attractie?

Reacties