Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland gaat tassen van bezoekers controleren vanwege terreurdreiging

02-03-2016, 13.49 uur

Bobbejaanland gaat proberen om terroristen buiten de deur te houden. Bij de ingang van het pretpark worden voortaan de tassen van alle bezoekers gecontroleerd, bevestigt een woordvoerster. "De veiligheid gaat boven alles", zegt ze.

Bobbejaanland opent weer op zaterdag 26 maart. Hoe de controlepost eruit komt te zien, is nog niet bekend. Het dreigingsniveau voor een terroristische aanslag in België ligt momenteel op het op één na hoogste niveau. Dat betekent dat de dreiging voor een aanslag waarschijnlijk is.

In België voerde Plopsaland De Panne afgelopen najaar al een bagagecontrole in. Nederlandse pretparken deden dat tot nu toe niet. Walibi Holland heeft naar eigen zeggen wel het "veiligheidsplan aangescherpt".

Bij een tassencontrole in Disneyland Paris werden in januari twee vuurwapens aangetroffen.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be