Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Belgen pikken het niet langer: 'Wij willen een eigen themagebied in Europa-Park!'

24-02-2016, 23.22 uur

Een groepje Belgen voelt zich zwaar achtergesteld. De reden: België is een van de weinige Europese landen zonder een eigen themagebied in het Duitse attractiepark Europa-Park. En het is hoog tijd dat daar verandering in komt, vinden pretparkfans uit het land van Manneken Pis, het Atomium en chocolade.

Op Facebook zijn de actievoerders een petitie gestart. Ze eisen dat het grootste pretpark van Duitsland "het bestaan van België erkent". Dat zelfs Ierland en Luxemburg dit jaar een plekje krijgen, is tegen het zere been van de Belgen. "Nederland krijgt bovendien een nieuw frietrestaurant. Maar België ontbreekt volledig. Dat pikken we niet langer!"

Bezoekers van Europa-Park kunnen inmiddels zeventien landen ontdekken: Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Ierland, IJsland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Zweden, Zwitserland en Spanje. Later dit seizoen komt daar een Luxemburg-plein bij.

Inmiddels heeft de Facebook-pagina enkele tientallen aanhangers. Europa-Park heeft nog niet gereageerd. Wel schreef het pretpark in 2009 een verkiezing uit om te onderzoeken wat hét icoon van België zou moeten zijn. Het frietkot won het toen van Manneken Pis en het Atomium.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be