Europa-Park

Belgen pikken het niet langer: 'Wij willen een eigen themagebied in Europa-Park!'

24-02-2016, 23:22 uur | Reacties

Een groepje Belgen voelt zich zwaar achtergesteld. De reden: België is een van de weinige Europese landen zonder een eigen themagebied in het Duitse attractiepark Europa-Park. En het is hoog tijd dat daar verandering in komt, vinden pretparkfans uit het land van Manneken Pis, het Atomium en chocolade.

Op Facebook zijn de actievoerders een petitie gestart. Ze eisen dat het grootste pretpark van Duitsland "het bestaan van België erkent". Dat zelfs Ierland en Luxemburg dit jaar een plekje krijgen, is tegen het zere been van de Belgen. "Nederland krijgt bovendien een nieuw frietrestaurant. Maar België ontbreekt volledig. Dat pikken we niet langer!"


ZIE OOK: Frietje speciaal in Duits pretpark? Europa-Park serveert Hollandse lekkernijen

Bezoekers van Europa-Park kunnen inmiddels zeventien landen ontdekken: Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Ierland, IJsland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Zweden, Zwitserland en Spanje. Later dit seizoen komt daar een Luxemburg-plein bij.

Inmiddels heeft de Facebook-pagina enkele tientallen aanhangers. Europa-Park heeft nog niet gereageerd. Wel schreef het pretpark in 2009 een verkiezing uit om te onderzoeken wat hét icoon van België zou moeten zijn. Het frietkot won het toen van Manneken Pis en het Atomium.

ZIE OOK: Zoek de verschillen: 'Duits pretpark kopieert Efteling-achtbaan Baron 1898'

Reacties