Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Welke grote nieuwe attractie wordt hier gebouwd?

22-02-2016, 21.44 uur

Een grote nieuwe attractie in het Duitse pretpark Europa-Park is omgeven door mysterie. Het gaat om "een ritje voor de hele familie" in een gebouw van vijftien meter hoog. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Maar wat er precies gebouwd wordt, blijft onduidelijk.

In 2017 vindt de opening plaats. De toevoeging, gelegen in de buurt van de hoofdingang, zou "uniek in Europa" worden. Er gaan geruchten over een panorama-vliegsimulator, vergelijkbaar met Soarin' in de Amerikaanse Disney-parken Epcot en California Adventure.

Het gebouw heeft de werktitel "Das Rathaus" gekregen. Lokale media schrijven dat onderdelen van de attractie uiteindelijk via het dak naar binnen worden getakeld. Het zou niet om een achtbaan gaan. Vanwege de komst van de nieuwigheid wordt de baan van monorail EP Express gedeeltelijk verplaatst.

De laatste grote nieuwe attractie in Europa-Park was de darkride Arthur (2014). Er zijn ook concrete plannen voor een gigantisch zwemparadijs.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be