Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling viert vijftigste verjaardag Indische Waterlelies met speciale tentoonstelling

21-02-2016, 19.50 uur

Het vijftigjarig jubileum van de Indische Waterlelies in de Efteling gaat niet onopgemerkt voorbij. Het pretpark staat uitgebreid stil bij de verjaardag van misschien wel het meest geliefde sprookje uit het Sprookjesbos.

In het Efteling Museum wordt binnenkort een speciale tentoonstelling ingericht. Een woordvoerster bevestigt de plannen voor de expositie, maar kan nog geen details geven.

De opening van De Indische Waterlelies vond plaats op 3 mei 1966. Het verhaal werd bedacht door de Belgische koningin Fabiola, die eind 2014 overleed. Afgelopen najaar kreeg het sprookje een grote opknapbeurt. Naast de figuren en het decor werden ook de muziek en de vertelstem aangepast.

Het Efteling Museum, gelegen aan het Anton Pieckplein, heeft een ruimte met wisselende exposities. Sinds 2012 is daar een minimalistische tentoonstelling over het zestigjarig bestaan van het attractiepark te zien.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be