Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland zegt mascottes definitief vaarwel

21-03-2016, 21.59 uur

Walibi Holland is een nieuwe koers ingeslagen. Dit jaar wordt definitief afscheid genomen van vrijwel alle mascottes. Het pretpark stuurt zes personages weg: waternimf Fibi, jachtluipaard Haaz, gorilla Zenko, kangoeroe Squad, stier Loco en raaf Motiv.

Alleen Walibi zelf mag blijven. Hij verschijnt zo nu en dan in het attractiepark om met gasten op de foto te gaan. Zijn zes vrienden zullen bezoekers niet meer tegenkomen.

Looopings kon afgelopen najaar al melden dat de figuren zouden verdwijnen uit de souvenirwinkels van het park. Eerder werd besloten om muzikale shows met de mascottes te schrappen. Ook in het logo is de kangoeroe niet meer te zien.

De vernieuwde Walibi-personages, bedoeld voor 8- tot 12-jarigen, werden in 2011 met veel bombarie geïntroduceerd. Het moderniseren van het merk Walibi kostte destijds maar liefst 15 miljoen euro. Ook in zusterpark Walibi Belgium verdwijnen de karakters dit jaar naar de achtergrond.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be