Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Nieuw pretpark WitchWorld Almere krijgt 'grootste poppenkast van Europa'

08-03-2016, 17.30 uur

Eén van de attracties in het toekomstige pretpark WitchWorld in Almere is bekend. Bezoekers moeten straks kunnen kijken naar de "grootste poppenkast van Europa". Dat vertelde initiatiefnemer Ton Theunis tijdens een presentatie voor geïnteresseerden.

De poppenkast, in de vorm van een grote boom, wordt volgens de planning bijna vijf meter hoog. Er is al een maquette gemaakt. Onder de tribune zou een opslagruimte komen te liggen. Het verhaal achter WitchWorld draait om ridders, trollen en andere mythische wezens.

De bouw van WitchWorld kost naar schatting 90 miljoen euro. In plaats van achtbanen komen er darkrides en walkthrough-attracties. Er wordt momenteel gezocht naar investeerders. Theunis hoopt op een opening in 2019 of 2020.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be