Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Nieuwe attractie in Duits pretpark stuurt passagiers 32 meter de lucht in

17-02-2016, 11.41 uur

Een jaar later dan gepland opent het Duitse pretpark Wunderland Kalkar een nieuwe attractie. Op 25 maart gaat Atlantis officieel open, een 32 meter hoge condor. De ride bestaat uit vier armen met draaiende bakjes die de lucht in worden getakeld. De 28 gondels zijn aangekleed als schuitjes met een rondborstig boegbeeld.

Eigenlijk had de attractie een jaar geleden af moeten zijn. Volgens een woordvoerster moesten er toen "nog enkele veiligheidsaspecten nagekeken worden". Atlantis is niet helemaal nieuw: van 1994 tot 2015 stond het apparaat onder de naam Bounty Tower in Plopsa's Holiday Park (Duitsland). Een vergelijkbare attractie is te vinden in Attractiepark Slagharen.

Wunderland Kalkar ontstond in 1995 toen de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most een kerncentrale kocht en ombouwde tot recreatiepark. Hij ontwikkelt op dit moment een pretpark in Rotterdam, dat in 2017 open moet gaan.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be