Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Bouw nieuwe Phantasialand-achtbaan was 'mission impossible': stuk decor weggezaagd

11-02-2016, 20.15 uur

Het bouwen van de nieuwe familieachtbaan Raik in Phantasialand was een hels karwei. Het Duitse pretpark heeft grote moeite gehad om de constructie in te passen tussen de rotsen. Bij het in elkaar zetten van de rollercoaster moest zelfs een deel van het decor weggezaagd worden.

"De baan gaat rakelings langs rotspartijen", beschrijft een projectmanager. "Bij het plaatsen van het laatste baandeel werd voor ons duidelijk dat het dit keer echt te krap zou worden." Het stuk rail bungelende toen al aan een hijskraan. Een decorstuk dat in de weg zat, moest hardhandig gesloopt worden met behulp van een drilboor.

Raik wordt een family boomerang coaster, waarin passagiers vooruit en achteruit gaan. In tegenstelling tot reguliere boomerangs gaat dit exemplaar niet over de kop. Phantasialand opent dit jaar ook de lanceerachtbaan Taron, in hetzelfde themagebied.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be