Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Captain Jack

Voormalig directeur Bobbejaanland: 'Bouw van nieuw overdekt pretpark begint in 2017'

11-02-2016, 14.26 uur

Als het aan de ex-directeur van Bobbejaanland ligt, krijgt België er binnenkort een nieuw pretpark bij. Jack Schoepen wil in de zomer van 2017 beginnen met de bouw van 'Captain Jack' in de buurt van Antwerpen. Hij droomt van een indoorcomplex rond het thema luchtvaart.

De plannen werden een jaar geleden gepresenteerd. Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaanland-oprichter Bobbejaan Schoepen, rekent op zo'n 300.000 bezoekers per jaar. Er is een investering van ongeveer 15 miljoen euro nodig. De opening zou in 2018 plaatsvinden.

Maar de ontwikkeling van het park gaat nog niet van een leien dakje. "Momenteel zitten we in de fase van het milieueffectenrapport en dat verloopt moeizaam", vertelt Schoepen aan een regionale nieuwssite. "We krijgen alle medewerking van de gouverneur en de provincie maar er zijn nu eenmaal procedures die moeten worden gevolgd."

In afwachting daarvan worden nu alvast tekeningen gemaakt, zodat de bouwvergunning zo snel mogelijk ingediend kan worden. Op het dak zou een enorme Boeing 747 komen te staan, als blikvanger. Er is ook een 75 meter hoge toren gepland, de "hoogste temperatuurmeter ter wereld". De bedenker heeft "rotsvast vertrouwen" in een goede afloop.

Meer Captain Jack
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be