Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Het spel is uit: groot netwerk van Disney-zakkenrollers opgerold

10-02-2016, 19.03 uur

Disneyland Paris is een stukje veiliger geworden. De politie heeft een enorm netwerk van Disney-zakkenrollers opgedoekt. In totaal zijn in Parijs en Roemenië dinsdagochtend achttien personen gearresteerd. De criminelen waren in en om het pretparkresort actief.

Volgens de politie hebben de zakkenrollers de afgelopen jaren ongeveer 1 miljoen euro buitgemaakt bij duizenden nietsvermoedende toeristen. De daders schroomden niet om ook kinderen in te zetten. Jochies van 7 en 8 jaar kregen de opdracht om portemonnees en smartphones van Disney-bezoekers te pikken.

Twaalf arresties vonden plaats in de omgeving van Parijs, zes in Roemenië. Bij de operatie waren meer dan honderd politieagenten betrokken. Er gingen zeven maanden van onderzoek aan vooraf.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be