Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Directrice Walibi Holland was jarenlang wachten op nieuwe achtbaan beu

12-02-2016, 23.03 uurBeeld: HollandLuchtfoto

De grote bazin geeft het toe: fans van Walibi Holland hebben veel te lang moeten wachten op de komst van een nieuwe achtbaan. Het is inmiddels veertien jaar geleden dat het polderpretpark een rollercoaster opende: de Goliath in 2002. Komende maand wordt eindelijk een nieuwe baan in gebruik genomen: Lost Gravity.

"Ik vond het veel te lang duren", erkent directrice Mascha van Till in een interview. "Ik vind dat zelf heel erg vervelend." De laatste echte nieuwe ride in Walibi was de interactieve waterbaan Splash Battle, in 2005. In 2012 volgde nog een theater met een 3D-film. Van Till begon haar Walibi-carrière in 2008, nu acht jaar geleden.

Sinds de bouw van de Goliath werden maar liefst negen attracties uit het park verwijderd: loopingschip Double Inverter (2004), centrifuge Tornado (2004), breakdance El Toro (2005), molen Sherwood's Revenge (2006), vliegend tapijt Aztec (2009), mijnachtbaan Flying Dutchman Goldmine (2010), ballenbak Kids Playground (2013), draaimolen Les Petits Chevaux (2014) en schommelschip Hudson Bay (2015).

Volgens de directrice zijn er de afgelopen jaren "andere strategische keuzes gemaakt", waardoor er geen budget was voor nieuwe achtbanen. "Zoals investeren in Walibi Village, ons vakantiepark. Wij geloven dat dat ook structureel flink wat bezoekers oplevert." De huisjes in het bungalowpark zijn drie jaar geleden gerenoveerd. Er werd ook een uitbreiding aangekondigd, maar die belofte is Walibi nooit nagekomen.

Lost Gravity wordt de zevende achtbaan in Walibi Holland. De opening vindt plaats op donderdag 24 maart.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be