Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoekers Disneyland blijven weg door aanslagen in Parijs

09-02-2016, 23.59 uur

Het is een stuk rustiger in Disneyland Paris sinds de aanslagen op 13 november. In de periode na de terreurdaden in de Franse hoofdstad trok het pretparkresort veel minder bezoekers dan verwacht, blijkt uit kwartaalcijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Ook de omzet lag lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. "Tot de gebeurtenissen op 13 november waren de resultaten zeer goed", zegt algemeen directeur Tom Wolber. "Daarna hebben we te maken gehad met veel geannuleerde reserveringen."

Disneyland Paris was tijdens de periode van nationale rouw vier dagen gesloten. Ook dat speelde de resultaten parten, laat Wolber weten. Toch blijft de Disney-baas optimistisch. "Ondanks het verslechterde toeristische klimaat, blijven we vertrouwen houden in onze uitgestippelde langetermijnstrategie."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be