Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Bezoekersaantallen Walibi Holland stijgen: 'We gaan richting het miljoen'

10-02-2016, 13.23 uur

De bezoekersaantallen van Walibi Holland zitten in de lift. In 2015 trok het pretpark bijna 900.000 gasten, beweert directrice Mascha van Till. Dat aantal lag een jaar eerder nog onder de 850.000. De bazin denkt dat het einde van de stijgende lijn nog niet in zicht is.

Ze hoopt dankzij de opening van de nieuwe achtbaan Lost Gravity een nieuwe mijlpaal te bereiken. "We gaan richting het miljoen", zei ze in een interview op BNR Nieuwsradio. "Juist vanwege onze nieuwe koers." In 2017 en 2019 openen er wederom nieuwe attracties.

Walibi focust zich sinds kort alleen op tieners en jongvolwassenen. Jaren geleden werd het park nog geprofileerd als uitstapje voor gezinnen. Een vergissing, denkt Van Till. "Het stikt in Nederland al van de familieparken. Dan ben je één van de vele." Het duurde even voor het management die identiteitscrisis te boven was. "We hebben ons afgevraagd: wat is Walibi werkelijk? Wij zijn een teenage-park."

Van Till is niet bang dat de jeugd minder te besteden heeft dan families met kinderen. Volgens haar nemen moeders vaak beslissingen over gezinsuitstapjes. "Zij zijn kritischer. Een tiener heeft een eigen portemonnee. Die gaat lekker geld uitgeven met vrienden."

De bezoekerscijfers van Walibi schommelen al jaren rond de 800.000. In de hoogtijdagen van Six Flags Holland trok het park in de polder zo'n 1,5 miljoen gasten per jaar.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be