Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland stopt al na twee jaar met De Smurfen

07-02-2016, 16.42 uur

De nieuwe mascottes van Bobbejaanland is geen lang leven beschoren. Al na twee jaar zegt het Vlaamse pretpark De Smurfen vaarwel. De populaire blauwe figuurtjes verdwijnen per direct uit 't Plezantste Land, bevestigt een woordvoerster tegenover Looopings.

Bij de introductie in 2014 zei de directie nog dat De Smurfen "zeker geen eendagsvlieg" zouden worden. Bobbejaanland haalde een licentie binnen om De Smurfen "als eerste en enige outdoorpretpark in België" te mogen gebruiken. Nu is besloten om het contract met IMPS, het bedrijf achter de jeugdhelden, niet te verlengen.

Bobbejaanland zette De Smurfen in voor dansvoorstellingen en fotolocaties. Ook waren op sommige plekken in het attractiepark kleine Smurfen-poppetjes te vinden. Een oud gebouw naast achtbaan Typhoon werd omgetoverd tot het 'kasteel van Gargamel', de aartsvijand van De Smurfen. Daarnaast kregen de blauwe vrienden een prominente plek in reclamecampagnes en souvenirwinkels.

Bobbejaanland-directeur Roland Kleve was twee jaar geleden nog zeer enthousiast over de komst van de tekenfilmfiguren. "De Smurfen krijgen op deze manier een vaste ontmoetingsplaats voor hun Belgische en internationale fans", vertelde hij trots. "Bobbejaanland krijgt de eer en het genoegen om deze exclusieve plek aan te bieden. Een perfecte match."

Ook een jaar geleden leek er nog geen vuiltje aan de lucht. "De Smurfen krijgen een grotere rol toebedeeld in de dagelijkse animatie", liet het park toen weten.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be