Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Spoorwegmuseum

Opsteker voor Spoorwegmuseum: ruim acht ton voor nieuwe attractie

04-02-2016, 13.50 uur

Het Spoorwegmuseum kan beginnen met de ontwikkeling van een nieuwe interactieve attractie. De trekpleister in Utrecht krijgt ruim acht ton van de BankGiro Loterij om een 'Instructiewagon' te bouwen. Daarin ontdekken bezoekers hoe de techniek achter treinen in elkaar steekt.

Het museum nam de cheque van 864.000 euro gisteravond in ontvangst tijdens het Goed Geld Gala. "Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers interactiviteit missen in Het Spoorwegmuseum", zegt directeur Marten Foppen. Hij wil "laten zien dat techniek niet ingewikkeld of saai is".

De nieuwe attractie is geïnspireerd op oude instructierijtuigen van de spoorwegen, waar medewerkers van het spoorbedrijf de voertuigtechniek onder de knie konden krijgen. Eind dit jaar moet de nieuwigheid af zijn.

Meer Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be