Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt openingsdatum van nieuw sprookje Pinokkio bekend

11-02-2016, 00.00 uurBeeld: Sjoerd Gabriëls

Nog een paar weken geduld. Het nieuwe sprookje Pinokkio in de Efteling is vanaf donderdag 24 maart te bewonderen. Dat heeft het pretpark zojuist bekendgemaakt in een persbericht. De opening van het 29e sprookje in het Sprookjesbos luidt het 64e Efteling-seizoen officieel in.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het tafereel, dat gaat bestaan uit drie verschillende onderdelen. Bezoekers beginnen hun zoektocht naar Pinokkio bij de werkplaats van de Italiaanse poppenmaker Geppetto. Vervolgens komen ze langs een sluwe kat en vos die ook op zoek zijn naar de houten pop.

Het verhaal eindigt bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Pinokkio verschijnt uiteindelijk in de bek van het dier. Het sprookje werd ontworpen door Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani.

Sommige pretparkfans zitten door de gekozen openingsdatum in een lastig parket: de nieuwe achtbaan van Walibi Holland gaat op dezelfde dag open.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be