Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren kan verplaatst worden: 'Wij staan overal voor open'

04-02-2016, 01.04 uur

Het is goed mogelijk dat de Julianatoren in zijn geheel verplaatst wordt naar een andere locatie. Dat zegt de directie van het familiepretpark naar aanleiding van vragen in de Apeldoornse gemeenteraad. Een lokale partij denkt dat een verhuizing de beste oplossing is voor verkeersproblemen in de omgeving.

"Wij staan overal voor open", reageert de Julianatoren in een verklaring. "Onze insteek is niet per definitie sceptisch." Wel worden er voorwaarden gesteld aan een eventuele verhuizing: er moet genoeg geld tegenover staan. Op korte termijn gaan de partij en de directie met elkaar in gesprek.

Het Gelderse pretpark spreekt uit ervaring. In het verleden is het hele park al een keer verplaatst naar de huidige locatie. Wel noemt de Julianatoren het raar dat parkeeroverlast en een mogelijke verhuizing met elkaar in verband worden gebracht. Er zou de afgelopen seizoenen "nauwelijks tot geen overlast" zijn geweest, onder meer vanwege een investering van zo'n 2 miljoen euro in een extra parkeerterrein.

Het verplaatsen van een recreatieoord komt vaker voor. Sprookjeswonderland Enkhuizen ontstond in 1971 en kreeg in 1991 een nieuwe locatie. Dit jaar verhuist de dierentuin in Emmen naar een andere plek. Eerder gingen er stemmen op om Madurodam en Drievliet in Den Haag ergens anders onder te brengen.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be