Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Terra Mítica Benidorm

Spaans pretpark: 'Slachtoffer dodelijk achtbaanongeluk was te zwaar'

03-02-2016, 09.00 uur

Een dodelijk achtbaanongeluk in het Spaanse pretpark Terra Mítica werd niet veroorzaakt door een technisch mankement, maar door overgewicht. Dat beweert althans de directie van het park in Benidorm. Volgens het management was het 18-jarige slachtoffer te zwaar, waardoor de beugel tijdens een ritje open kon gaan.

Nabestaanden van de overleden jongen, de IJslandse toerist Andri Freyr Sveinsson, noemen die uitleg bizar en schandalig. "Dit is volstrekt onacceptabel", vertelt zijn vader in een interview. "Er zou een maximumgewicht gelden van 120 kilo, maar er waren nergens bordjes te bekennen en medewerkers hebben niets gezegd."

Het incident vond in de zomer van 2014 plaats bij de achtbaan Inferno ('Hel') van de Zwitserse fabrikant Intamin. Passagiers hangen daarin naast de rails. Ze duikelen met 60 kilometer per uur al zigzaggend naar beneden. Inmiddels is de beruchte attractie weer open.

Liegen
De politie heeft pas 24 uur na het ongeval met betrokken personeelsleden gesproken. "Wat zij verklaarden, sloeg helemaal nergens op. Ik vermoed dat ze moesten liegen van hun baas." Andere ooggetuigen zijn nooit gehoord. Bovendien heeft Terra Mítica na het voorval nooit contact opgenomen met de familie.

De stiefmoeder van het slachtoffer herinnert zich het dramatische ongeluk nog goed. "We hoorden geschreeuw en zagen Andri plotseling op zijn buik liggen, doodstil. Hij was achttien meter naar beneden gevallen."

Paniek
Er werden geen veiligheidsprocedures gestart, beschrijft de vrouw. "Medewerkers raakten in paniek en begonnen als een kip zonder kop rond te rennen." Bijna 25 minuten later arriveerde een ambulance. Doktoren hebben drie kwartier lang tevergeefs geprobeerd om Andri in leven te houden.

Meer Terra Mítica Benidorm
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be