Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voegt Pinokkio en nieuwe attractie Symbolica toe aan plattegrond

01-02-2016, 06.14 uur

Een paar opvallende wijzigingen op de vernieuwde plattegrond van de Efteling. Zowel het nieuwe sprookje Pinokkio als de nieuwe attractie Symbolica is ingetekend op de kaart.

In het Sprookjesbos verschenen het huisje van poppenmaker Geppetto en een vijver met een grote monstervis. Symbolica, een interactieve darkride met Efteling-mascotte Pardoes als gastheer, wordt vooralsnog alleen aangeduid met een mysterieus symbool zondere verdere uitleg.

Verder is in het Ruigrijk - tegenover De Vliegende Hollander - een muurtje neergezet. Fans vermoeden dat daar Kapitein Gijs komt te staan, de Holle Bolle Gijs die vorig jaar moest wijken voor de komst van Pinokkio.

De zomerversie van de parkplattegrond is vanaf vandaag beschikbaar. Pinokkio opent komend voorjaar. Symbolica moet in de zomer van 2017 af zijn, als de Efteling 65 jaar bestaat.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be