Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Mirabilandia

Belgisch decoratiebedrijf verovert Europese pretparkwereld

31-01-2016, 14:19 uur | Reacties

Het Belgische decoratiebedrijf Neverland verlegt de grenzen. De pretparkdecorateurs, bekend van werk voor onder meer Plopsaland en Walibi Belgium, gaan deze winter aan de slag voor attractieparken in Italië, Spanje en Frankrijk.

In het Franse Nigloland wordt door Neverland momenteel een groot middeleeuws kasteel gebouwd. Op de binnenplaats komen twee vrijevaltorens te staan. Mirabilandia in Italië huurde de Belgen in voor het neerzetten van een nieuw westerngebied, met cowboyhuisjes, een olieraffinaderij en eveneens twee valtorens.

ZIE OOK: Pretparkdecorateur blijft bestaan: Jora Vision maakt doorstart na faillissement

Het Noord-Italiaanse Leolandia was gecharmeerd van Neverland vanwege de bouwstijl uit de Plopsa-parken. Voor het pretpark in Lombardije richt de Belgische firma onder meer een souvenirwinkel opnieuw in. Naar verluidt staat het decoratiebedrijf ook op het punt om een deal te sluiten met PortAventura in Spanje. De directie van Neverland wil alleen kwijt dat er onderhandeld wordt met "een pretpark nabij Barcelona".

Er is hevige concurrentie in de wereld van de pretparkdecorateurs. Het Nederlandse collegabedrijf Jora Vision ging onlangs nog failliet. Er werd een doorstart gemaakt met minder medewerkers.

ZIE OOK: Neerlands trots in Zweden: 'Hollanders onmisbaar voor pretparkindustrie'

Reacties
Bijdrage