Avonturenpark Hellendoorn

Steenrijke Belg koopt Avonturenpark Hellendoorn

27-01-2016, 17:31 uur | Reacties

Avonturenpark Hellendoorn komt in handen van een rijke Belg. De Waalse miljardair Albert Frère (89) heeft pretparkgroep Looping gekocht. Daaronder vallen naast het Overijsselse attractiepark ook meerdere parken in Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Groot-Brittannië.

De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 60 miljoen euro. Tot nu toe was Looping eigendom van het Amerikaanse investeringsfonds HIG Capital. In maart moet de deal zijn afgerond. Hoeveel geld ermee gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.


ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn kopen? Pretparkgroep staat in de etalage

Dat de Looping Group te koop stond, kwam eerder deze maand al aan het licht. Ergon Capital Partners, de investeringsmaatschappij van Frère, heeft nog nauwelijks ervaring in de vrijetijdssector.

Miljardair Frère begon zijn carrière in de staalgroothandel van zijn ouders. Hij werd bekend als 'de Waalse staalbaron'. Eind jaren zeventig verlegde hij zijn aandacht naar de financiële wereld. In 1988 kreeg de zakenman controle over oliebedrijf Petrofina. Hij zou nu de rijkste man van België zijn, met een geschat vermogen van zo'n 2 miljard euro.

ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn komt in Arabische handen

Reacties