Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Groupe Looping

Steenrijke Belg koopt Avonturenpark Hellendoorn

27-01-2016, 17.31 uur

Avonturenpark Hellendoorn komt in handen van een rijke Belg. De Waalse miljardair Albert Frère (89) heeft pretparkgroep Looping gekocht. Daaronder vallen naast het Overijsselse attractiepark ook meerdere parken in Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Groot-Brittannië.

De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 60 miljoen euro. Tot nu toe was Looping eigendom van het Amerikaanse investeringsfonds HIG Capital. In maart moet de deal zijn afgerond. Hoeveel geld ermee gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Dat de Looping Group te koop stond, kwam eerder deze maand al aan het licht. Ergon Capital Partners, de investeringsmaatschappij van Frère, heeft nog nauwelijks ervaring in de vrijetijdssector.

Miljardair Frère begon zijn carrière in de staalgroothandel van zijn ouders. Hij werd bekend als 'de Waalse staalbaron'. Eind jaren zeventig verlegde hij zijn aandacht naar de financiële wereld. In 1988 kreeg de zakenman controle over oliebedrijf Petrofina. Hij zou nu de rijkste man van België zijn, met een geschat vermogen van zo'n 2 miljard euro.

Meer Groupe Looping
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be