Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Constructie van Europa's hoogste achtbaan op weg naar 112 meter

29-01-2016, 19.02 uurBeeld: pa-community.com

Het is nog geen 112 meter, maar de top van Europa's hoogste en snelste achtbaan komt al in zicht. Op tientallen meters hoogte zijn bouwvakkers met man en macht bezig om de felrode constructie in elkaar te schroeven. Een groot deel van de steunpilaren staat inmiddels overeind.

Dat is te zien op beelden van fansite PA Community. Over ongeveer een jaar worden achtbaanpassagiers hier met 180 kilometer per uur gelanceerd in vijf seconden. Er komt weinig bochtenwerk aan te pas: de baan bestaat uit één grote heuvel.

De spectaculaire rollercoaster komt te liggen in het nieuwe pretpark Ferrari Land, onderdeel van PortAventura World in de Spaanse badplaats Salou. Deze maand werden voor het eerst ontwerpen vrijgegeven van het station. Naast de achtbaan worden onder meer vrijevaltorens, een racecircuit en simulatoren gebouwd.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be