Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Odyssey Park (Adventure World Warsaw)

Tweede leven voor geflopt Nederlands pretparkproject in Polen: 'Kleiner en realistischer'

26-01-2016, 22.41 uur

Een Nederlandse ondernemer die jaren geleden plannen had om een pretpark te openen in Polen, heeft het mislukte project nieuw leven ingeblazen. Bedenker Peter Jan Mulder stond aan de wieg van Adventure World Warsaw, maar door een opeenstapeling van financiële flaters kwam het concept nooit van de grond.

Zo werd installatiebedrijf Imtech geconfronteerd met een enorme kostenpost toen bleek dat corrupte managers de firma jarenlang hadden leeggeroofd. In 2013 barstte de bom.

Het oorspronkelijke plan is volgens Mulder om die reden "te besmet geraakt", vertelt hij in De Telegraaf. Daarom gaat het park verder onder de naam Odyssey Park. "Het gemeentebestuur ziet ons graag terugkomen. En ik heb verder geen juridische problemen overgehouden aan het drama met Imtech."

Mededelingen over de financiering wil hij dit keer niet doen. "Wij staan met beide beentjes op de grond. Het project is nu veel kleiner en realistischer." Mulder wil een energieneutraal 'eco-dome' met een overdekte skibaan en pretparkattracties neerzetten.

Meer Odyssey Park (Adventure World Warsaw)
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be