Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Duizenden sollicitaties voor nieuw dierenpretpark Wildlands Emmen

25-01-2016, 16.49 uur

Iedereen wil werken voor het nieuwe dierenpretpark Wildlands. De 'Adventure Zoo' in Emmen is opvallend populair bij werkzoekenden. Op 300 vacatures hebben tot nu toe al 4400 mensen gesolliciteerd. En toch zijn nog steeds niet alle arbeidsplaatsen bezet.

De selectieprocedure is dan ook behoorlijk streng, vertelt personeelsmanager Janneke Knegtering aan het Dagblad van het Noorden. Er worden volgens haar hoge eisen gesteld, die vooral draaien om gastvrijheid. De sollicitatie bestaat uit speeddaten met leidinggevenden, het maken van rekensommen en het spelen van spellen.

Tussendoor kregen de kandidaten situaties voorgeschoteld die ze moesten oplossen. Knegtering: "Stel dat een vader en een kind een half uur in de rij staan voor een attractie en het kind blijkt aan het eind te klein te zijn om erin te mogen. Wat doe je dan? Er was geen goed of fout, we wilden alleen kijken wat ze zouden doen."

Naast de 300 extra werknemers verhuizen 180 personeelsleden uit het oude Dierenpark Emmen naar de nieuwe locatie. Er zijn zo veel mensen nodig omdat het park groter is en meer winkels en horecagelegenheden telt. Ook zijn er nieuwe functies, zoals attractiebedieners en technici voor shows. Op 25 maart gaat Wildlands open.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be